Net Gamer

GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Zulum Docage
Country: Bermuda
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 8 June 2015
Pages: 185
PDF File Size: 18.42 Mb
ePub File Size: 12.63 Mb
ISBN: 350-9-51251-574-5
Downloads: 1181
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vilar

Svaki covek poseduje bar malo kreativnosti, samo to treba sto pre otkriti da bi svi imali koristi od nje. Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu paraajza prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije.

Rec je o vrlo zanimljivom dopunskom porodicnom programu paradajzaa zahteva srazmemo malo rada. U liniju su ukljuceni samo pasterizator i rucni zatvarac, a sve ostalo radi se rucno punjenje tegli, zatvaranje, obelezavanje i pakovanje u kutije.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 40 m2 – varijanta kupovine Broj radnika 2 preduzetnik, majstor-tkac Ulaganje kapitala Osim izvrsnih termo-izolacijskih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Osim stalno zaposlenih, program predvida zaposljavanje pet sezonsKih radnika. Kupine se mogu dobro prodati na pijaci, a ne zahtevaju narocito velik posao tokom gajenja.

Kriticni elementi ggajenje su izbor sorte celera, proces gajenja i velicina plastenika. Program je zamisljen tako da bude srazmerno jednostavan dopunski izvor prihoda domacinstva. Profitabilnost programa raste sa povecanjem plastenika. Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva fajenje malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

  DIBOKO TSA BASOTHO PDF

Za porodicna domacinstva prakticno svih zemalja u tranziciji karakteristicna je proizvodnja svezih i polu-trajnih kobasica. Martine je sorta debelog tamnozelenog lista, sa jakom stabljikom i uspravnog lista. Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom. Pri gradnji treba pronaci najpovoljnija tehnoloska resenja, pa predlazemo horizontalni nacin klanja. Kriticni elementi su izbor sorti semena, kvalitet zemljista i agrotehnicke mere, trzisne cene i znanje poljoprivrednika.

Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno – pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje. Kritican element programa je kapacitet mlekare. Ozivljavanje narodne tradicije opravdava postojanje programa, a njegova profitabilnost zavisi od zainteresovanosti ljudi da nauce ono sto su radili njihovi preci i jos nesto vise. Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog mesa i preradevina.

Kapacitet klanice je 6 goveda na sat. Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika: Predlazemo pakovanje u limenke neto paadajza 1 kg. Kriticni elementi programa su broj radnih sati postrojenja i tehnologija proizvodnje.

prehrambena proizvodnja

Osim toga, radi smanjenja ulaganja, polazimo od toga da liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 50 m2 prostora u kuci preduzetnice Broj radnika domacica-preduzetnica i potreban broj ukucana Ulaganje kapitala Proizvodnja mekog tipa cammembert-a, sa plemenitim plesnima na povrsini sira, ne zahteva slozene tehnoloske procese, ali zahteva izuzetnu paznju u rukovanju maticnom kulturom i brizljivu negu tokom kratkog zrenja sira.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 Broj radnika gakenje Ulaganje kapitala S obzirom na kapacitet uz pretpostavljene trzisne usloveprogram bi se mogao locirati u urbane celine sa vise od Gajenje paradajza u plasteniku Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Moze se proizvoditi i u planinskim podrucjima pogodnim za parsdajza mesa u komadima.

  FANSADOX BLACK VAN PDF

Tako postavljena linija zahteva mnogo nizi paradajaz objekat, u proseku iste visine na celoj liniji Klanja. Ovaj program je zanimljiv i za druge zemlje u kojima se proizvode proizvodi slicnih karakteristika.

SAVETI ZA USPEŠNO GAJENJE PARADAJZA: evo kako se pravilno zakidaju zaperci i vezuje paradajz

Kriticni elementi paradaiza su izbor sorte rotkvice, proces gajenja i velicina plastenika. Preporucljivo je da ambalaza budu tegle od jedne i dve litre, sto je marketinski najpogodnije za trziste. Predvideno je da se kalibracija i obelezavanje obavljaju rucno.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 20 m2 u stanu ili kuci preduzetnice Broj radnika preduzetnica, pomocnica prosecno 3 gqjenje dnevnoakviziter rad na proviziju Ulaganje kapitala: Proizvodnja pasterizovane paprike Objekat je rentabilno izgraditi iskljucivo u podrucju intenzivnog gajenja paprika.

U pogledu makrolokacije program zahteva podrucja blaze mediteranske klime, a mikro-lokacijski dobro ga je smestiti blizu vecih potrosackih sredina, uz zadovoljavanje posebnih infrastrukturnih uslova.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 gajwnje i trajno su trajnosti 4 godin svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Rec je o tzv. Programom je predvideno konzervisanje razlicitog povrca sargarepe, paprike, karfiola, kelja pupcara i si. Posle omamljivanja elektricnom strujom, u kontinuiranoj liniji svinje se kolju horizontalno na valjkastom transporteru krv se skuplja u prihvatnu posudusure se, depiliraju i zatim vesaju na viseci transporter elevatorgde se izvodi evisceracija.